Statsborgerskabsdagen – en festdag!

Af Naser Khader 37

Jeg var til statsborgerskabsdag på Christiansborg i dag, d. 10. april. Det var en utrolig positiv dag. Stemningen var høj, det danske forår viste sig fra sin bedste side, og folk var glade. Alt i alt var det præcist, som det skulle være på sådan en festdag. For statsborgerskabsdagen er netop en festdag. Det er dagen, hvor nye medborgere får mulighed for at fejre, at de nu er blevet danske statsborgere.

Det er 6. gang, vi afholder statsborgerskabsdag på Christiansborg. Alle, der i det forgangne år har opnået statsborgerskab, var inviteret. Jeg var selv en af initiativtagerne til indførelsen af dagen. Dengang, jeg selv (som 18-årig) blev dansk statsborger, dumpede der et brev ind ad brevsprækken. Og det var så det. Det var en noget flad fornemmelse. Jeg havde, som så mange andre, længe set frem til at få mit danske statsborgerskab, for mig var det en stor begivenhed.

Jeg følte, at der var et behov for at markere opnåelsen af dansk statsborgerskab på en ordentlig måde, at denne milepæl i et menneskes liv ikke bare bliver overset eller behandlet som noget rent administrativt. For det er meget mere end det. Det er en dag, hvor vi fejrer det at være dansk, og det er en dag, hvor vi byder velkommen til alle de nye danske borgere. Det synes jeg er en smuk ting, og netop derfor er statsborgerskabsdagen hvert år en meget vigtig dag for mig.

Derudover var det en rigtig hyggelig dag. Der var en løssluppen stemning og humoren fyldte enormt meget. F.eks. snakkede jeg med en kvinde, der havde brugt hele sin sidste dag som udlænding på at gå og tale gebrokkent dansk. Når hendes bekendte havde konfronteret hende med det, havde hun så måttet forklare dem, at det jo var sidste dag, hvor hun kunne tillade sig den slags – for den næste ville hun jo være dansker.

Jeg mødte også en syrisk kvinde, der insisterede på kun at tale dansk med mig – for nu havde hun jo lige fået dansk statsborgerskab! Hun drillede sin mand med, at han endnu ikke kunne få det.

Generelt var det en dag, hvor alle farver var til stede. Jeg mødte endda en svensker, der havde udskiftet sit svenske statsborgerskab med et dansk, for at kunne opnå stemmeret i Danmark.

Det er netop sådanne oplevelser som i dag, hvor jeg mærker den umiddelbare glæde hos folk over, at de nu er danske statsborgere, der bekræfter mig i, at Danmark er et dejligt land at leve i, og at det danske samfund, vores frihed, velfærd og demokrati er værd at kæmpe for.

37 kommentarer RSS

 1. Af Rasmus Clausen

  -

  Kære Naser, dejlig beretning. Medierne kunne godt dække denne begivenhed lidt bedre, det ville faktisk gavne integrationen.

 2. Af Karin Bennedsen

  -

  “Det er dagen, hvor nye medborgere får mulighed for at fejre, at de nu er blevet danske statsborgere.”

  Således skriver Naser Khader i sin dejlig positive beskrivelse af den afholdte statsborgerskabsdag.

  Nu mangler vi så bare at politikerne, heriblandt også Naser Khader, rent faktisk anerkender de nydanske statsborgeres status som DANSKERE og tager konsekvensen af det og afskaffer brugen af begreber som 2.- og 3-generationsindvandrer for mennesker med dansk statsborgerskab.

  Det er på tide, at man også i den daglige sprogbrug anerkender nye statsborgere som fuldgyldige danskere, så det ikke kun er i festtalerne på statsborgerskabsdagen, at man ser dem så sådanne.

 3. Af Birgitte Magelund

  -

  Jeg vil sige det samme som Rasmus Clausen. At medierne burde dække begivenheden bedre, for det er en rigtig glædelig dag – og et smukt initiativ du her har været med til at oprette, Naser Khader.

 4. Af Knud Madsen

  -

  Sørgelig begivenhed, idet vi nu hænger definitivt på at skulle forsørge de muhamedanere, som nu har fået statsborgerskab, og vi kan ikke sende dem ud af landet længere, når de laver kriminalitet.
  Sørgeligt, sørgeligt.

  Hvis jeg skulle ændre min negative opfattelse vil det kræve, at disse folk nu slutter sig sammen i en organisation, lidt i retning af den kuldsejlede “moderate musliner”, som jeg iøvrigt støttede med 1000 kr. da den var under stiftelse med Naser som medstifter, for en del år siden.

  Men nej, det er der ikke åbenbart ikke basis for, og dermed signalerer disse muhamedanere, der nu kalder sig danskere, at de er stadig ikke danskere, men i stedet for hylder deres rædselsfulde Muhamedanien.

  En sådan forening ville være en kæmpe fordel for muhamedanerne selv, hvis denne forening ustandseligt tog afstand fra alle de uhyrlige udtalelser og ugerninger der sker i Allahs navn hver dag alene her i DK. Men sådan gik det desværre ikke, og jeg må bare tørt konstatere, at de nye “statsborgere” er det på skrømt og stadig blot er hvilende krigere, klar til kamp den dag Allah kalder. I mellemtiden skal vi så betale for deres ophold og forbrug. 16-20 mia kr. pr år, mindst!!!

  Velkommen til alle ikke muhamedanske invandrere!

 5. Af Kristian Andersen

  -

  Få noget hjælp Knud Madsen!

 6. Af Ewelina Reszke

  -

  Kære Naser Khader! Det var nu virkelig en dejlig dag og et rigtig godt arrangement! Det var ganske rørende at blive officielt budt velkommen i det yndige land af de vigtigste danske politiker. Den tradition håber jeg man vil vælge at fortsætte med fremover. Jeg er også rigtig glad for at have hilst på dig 🙂 Desuden, kan jeg tilføje at min motivation for at ansøge om dansk statsborgerskab, på trods af at det var ensbetydende med at jeg måtte give afkald på det polske, var netop denne at det danske giver mig mulighed for at medbestemme om hvilken retning landet skal gå. Den ret betyder rigtig meget, især når man har været en flittig bidragsyder, som jeg har i løbet af hele mit 12-årige ophold i Danmark.
  Med venlig hilsen, Ewelina Reszke.

 7. Af Jens Petersen

  -

  En trist dag, det bliver lidt dyrere at være dansker. Vi skal have flere indvandrere – uden tvivl – det vil være godt for landet/samfundet; men lad det være veluddannede folk ex. som Canada gør. Der forløber integrationen også bedre, netop fordi de integrerede bidrager til samfundet og ikke som her i dk, hvor langt de fleste er en belastning.
  Prøv at se på statistikerne for kriminalitet, hvor er den største del? Her kommer indvandrene og spec. deres efterkommere til tops.
  Muslimer passer ikke ind i et vestligt land, deres religion strider mod dennes leveform.

 8. Af Per Østergaard

  -

  Til Knud Madsen og Jens Petersen.
  Jeg deltog på Statsborgerskabsdagen i går som ledsager – min kone (tysk) er blevet dansk statsborger sidste år. Jeg har lyst til at fortælle jer en hel masse, men lad mig bare nøjes med én ting: Jeres kommentarer er det bedste bevis på alle de fordomme, der hersker blandt sådanne som jer og som er med til at forpeste debatten om indvandring. Jeg er flov over at dele statsborgerskab med jer to – og stolt over at dele det med de nye statsborgere, jeg fejrede dagen med i går.

 9. Af Jens Petersen

  -

  Til Per Østergaard.

  For god ordens skyld, min hustru er ikke dansk statsborger – gudskelov.

 10. Af J Poulsen

  -

  Jeg vil bare give Per Østergaard min fulde opbakning

 11. Af Lars Hansen

  -

  Helt enig med Khader i, at Statsborgerskabsdagen er en festdag.

  Desværre er jeg så nødt til at dryppe lidt malurt i bægeret ved at fortælle, at Khader selv har været med til at vedtage regler, som betyder, at kun meget få fremover vil få mulighed for at deltage i den dag.

  En betingelse for at blive dansk statsborger ved naturalisation er således, at man har permanent opholdstilladelse.

  Og her har Khader selv været med til at lave nye regler sidste år, som betyder, at hele 95% af dem, der hidtil har søgt, har fået afslag. Og hertil kommer naturligvis dem, som helt har undladt at søge, fordi de kunne se, at de ikke opfyldte betingelserne.

  Så Statsborgerskabsdagen bliver fremover en meget smal affære med et yderst begrænset antal deltagere, hvis ikke reglerne for at få permanent opholdstilladelse bliver lavet om igen.

 12. Af Elsebeth Nilsson

  -

  Dejlig blog / dejligt indspark om en god dag.

 13. Af J A

  -

  Nu når vi er i gang med at fejre, skulle vi så ikke også fejre nogen af de ting som indvandringen bidrager med? Verdens bedste restaurant – Noma – havde ikke ligget i Danmark, hvis ikke Rene Redzepis far var indvandret fra Albanien; Danmark var aldrig kommet på nogen tennis-rangliste, hvis ikke Caroline Wozniackis forældre var kommet hertil fra Polen; Mærsk Mc-Kinney Møllers mor er amerikaner; verdens bedste målmand, og superdansker, Peter Schmeichel har en polsk far. Alt dette, og meget mere, har indvandring bidraget med. Men det bliver aldrig nævnt.

 14. Af Elsebeth Nilsson

  -

  @J.A.: Jo, det blev nævnt nu. Bravo!

 15. Af Knud Madsen

  -

  Læs dog for pokker min sidste linie i mit indlæg!!
  Men lad mig gentage den så alle kan være med:

  Velkommen til ALLE ikke muhamedanske indvandrere!

  Behøver jeg at nævne at min velkomst gælder tyskere, polakker, svenskere, japanere, amerikanere, englændere, indere, australier, vietnameresere osv osv osv
  Jer der nu er så ophidsede: Mener I ikke der er en meget betydelig forskel på alle andre end muhamedanerne og så netop muhamedanerne??? Nå!!

 16. Af Lars Hansen

  -

  @Knud Madsen

  Nej og vi mener heller ikke, at alle jøder skal gå med jødestjerne. Dine indlæg overtræder Berlingske Tidendes retningslinier for debat, både pga. deres racistiske indhold, og fordi de ikke forholder sig til emnet.

  Hvis det var muligt, havde jeg anmeldt dem til redaktionen, men da den funktion desværre ikke findes i blogdebatterne må jeg nøjes med i al stilfærdighed at opfordre bloggens ejer, som mig bekendt har den mulighed, til at slette dem.

  Det være hermed gjort.

 17. Af Uffe Staulund

  -

  Kære Naser Khader,

  Ja det er en glædelig begivenhed. At tænke sig, at de ansøgere skal kunne besvare alle de spørgsmål. Det er imponerende, at de kunne klare testen.

  Generelt er jeg positiv for indvandrere, men desværre er der for mange, som kun kommer her som økonomiske flygtninge. Når resultatet bliver, at de flytter ind i ghettoerne og opdrætter drenge, som ikke er modtagelige for undervisning, og derved ligger det danske samfund til last. Det er beklageligt.

  Heldigvis er hovedparten af indvandrere godt integreret/assimileret, og det er godt. Det er trist at en lille del af de muslimske indvandre skal ødelægge det muslimske image, med deres dårlige opførsel. Som eksempel den Canadiske tumbe, som markedsføres flittigt af pressen her i landet.

  Velkommen til alle jer nye, jeg håber, at I får et godt liv i Danmark.

 18. Af j b

  -

  Lars Hansen
  Din opfordring til censur er squ da også upassende. Det er en fri blog, og Knud Madsen har ret til en egen opfattelse.
  Men jeg vil da gerne ønske alle de nye borgere tillykke med statsborgerskabet. Det er da rart at høre, at de og deres familier havde en glad og positiv dag. At lige netop disse personer er kvalificeret til statsborgerskab efter dansk lovgivning, skal jo ikke komme dem til skade. Og mange har uden tvivl arbejdet på denne status i glad forventning til, at de kan bidrage til samfundet, og at landet ligeledes kan gøre noget for dem.
  At Knud Madsen så har en pointe i, at kravene til et statsborgerskab skal ske efter en mere selektiv udvælgelse af kvalifikationer, herunder hensyntagen til uddannelse, arbejdsduelighed og religiøs overbevisning, kan jo passende debatteres andetsteds!

 19. Af Mikail Aagaard

  -

  Kære Naser,

  Tak for et godt indlæg og fordi du med tiden er blevet bedre til at at fokusere på de gode og positive historier om de med en anden etnisk herkomst.

  Jeg synes det har været kedeligt at læse dine angreb og negative indlæg som ofte gav mig en dårlig smag i munden, præcist på samme måde som de tosser der kommenterer dit indlæg negativt.

  Fortsæt med det gode arbejde Naser 🙂

 20. Af Lars Hansen

  -

  @J.B.

  Ejeren af denne platform, Berlingske Tidende, har opstillet nogle retningslinier for dens anvendelse. Og naturligvis er det ikke “censur” at slette indlæg, som helt klart overtræder disse retningslinier.

  Kurt Madsen har ret til sin egen opfattelse ja. Men han har ikke nogen ret til at udtrykke den her, når han derved overtræder de regler for platformens anvendelse, som dens ejer har stillet op.

  Det svarer helt til, at det er lovligt at prutte eller bøvse, men temmelig ilde set at gøre det, hvis man er inviteret til middag hos dronningen.

 21. Af Niels B. Larsen

  -

  En særdeles trist dag. Endnu en flok arabere, som aldrig skulle have været her i landet, blev “danskere”.

  Og de rigtige danskere fik endnu nogle evighedsbetlere at forsørge.

 22. Af Jesper Løb

  -

  Meget enig med Naser!

  Men det vi så må håbe på er at alle de nye dansker tager Danmark til sig på godt og ondt.
  At de ønsker at blive en del af Danmark og ikke grave sig ned i den kultur de kommer fra. Det er vel essen i alle de kommentarer der er.

  Men en festdag det er det og det skal det være. HURRA!!! for det.

 23. Af C. Andersen

  -

  Statsborgerskabsdagen bør markeres på samme måde som 9.april. Med flaget på halv.

 24. Af Juma Kruse

  -

  Tak for en fantastisk dag. Det var en hyldest til mangfoldigheden. Og alle var i festhumør, både publikum, de optrædende og de fremmødte politikere.

 25. Af Jesper H

  -

  Muhammeddanere er IKKE en RACE – men ene og alene en

  IDEOLOGISK LEVEVIS – der er skudt langt over MÅLET med igen igen

  at SCORE BILLIGE POINT VED AT FREMDRAGE RACISMEKORTET.

  Jeg er som Knud Madsen – dybt bekymret hvis Danmark skal
  være et Muhammeddanerland – med eksempelvis flere afholdelser af Muhammedanske festdage “EID” i Folketinget.

  Hvornår oprettes der FESTDAGE for os DANSKERE – der har betalt.

 26. Af Juma Kruse

  -

  Den politiske korrekthed har også nået Dansk Folkeparti. I dag må man ikke kalde partiet for fremmedfjendsk og racistisk, men skal sige “nationalsindet og indvandrigskritisk”. Kan anbefale punktet på min hjemmeside om danskhed og kristendom.

 27. Af Jesper H

  -

  HVEM BETALTE FESTDAGEN KHADER ???????????

 28. Af Lars Hansen

  -

  @Juma Kruse

  Helt enig. Du glemmer dog, at man heller ikke må kalde folk som Knud Madsen og Jesper H. for muslimhadere eller islamofober. I den politiske korrektheds navn skal vi i stedet kalde dem for ”islamkritikere”.

  Vi må heller ikke drage de ellers ret åbenlyse paralleller til tidligere tiders jødehad og advare om, hvad den slags had i yderste konsekvens har ført til.

  For nylig så jeg en udmærket dokumentarudsendelse på BBC om de tyske koncentrationslejre. Der medvirkede en tidligere SS-soldat, der ligesom mange andre havde været med til at henrette østeuropæiske jøder ved skydning. Det var jo den metode, som blev brugt, før man fandt på gaskamrene.

  Han forklarede, at han i den lille sydtyske by, hvor han var vokset op, var blevet hjernevasket til at tro på, at jøderne i byen var årsag til alle hans problemer. Intervieweren indvendte hertil, at de børn, som han havde skudt, da umuligt kunne have gjort noget forkert, og at det måtte han da have kunnet indse?

  Svaret var, at det var han naturligvis godt klar over. Men de var jo jøder, og ville derfor blive til skade for samfundet, når de voksede op. Så derfor måtte de også udryddes, selvom de ikke havde nogen personlig skyld, og selvom det da bestemt havde været svært.

  Men den slags historiske begivenheder samt deres baggrund må vi ikke interessere os for eller mene har nogen form for relevans i dag. Så ”dæmoniserer” vi nemlig de stakkels islamkritikere, som bestemt ikke hetzer imod nogen men alene giver udtryk for ”legitime bekymringer”.

 29. Af Søren Søndergaard

  -

  Jeg synes det er mærkeligt at ingen medier, har dækket denne stor begivenhed!! Men de er nok bange for at miste deres seertal og dermed mister statstilskudet til deres egne programmer.
  Men et stort tillykke til alle nye dansker i deres nyt land.

 30. Af John Ulrich Poulsen

  -

  Også herfra et hjerteligt velkommen til de nye danske statsborgere.

  Men I skal altså være forberedt på, at det danske vejrlig nok aldrig bliver bedre. Dét, mere end noget andet, har i tidens løb sat sit præg på den danske “nationalkarakter”.

  P.S. Hvorfor spørger man ikke til indfødsretsprøven, hvad “aprilsvejr” er for noget 🙂

 31. Af j b

  -

  Lars Hansen
  du har da ikke fattet noget. Berlingske Tidende har opført nogle retningslinjer omkring debatform og Kurt Madsen overtræder regler, som ejeren har opstillet.
  Nej, Kurt Madsen skriver, hvad han mener. Hvad du ikke har fattet er, at det ikke er dig, som udstikker retningslinjerne. Og hvis indlægget har været for upassende, var det netop blevet slettet.
  Bliv endelig i dit eget univers, men lad andre have deres mening.

 32. Af Knud Madsen

  -

  Så er vi tilbage i den samme situation som sædvanlig, når man lufter sin mening om muhamedanere.
  Man får straks racismekortet stukket ud, hviolket jeg lever helt fint med, bliver sammenlignet med nazister osv.
  Det jammerlige og sørgelige er dog, at de som farer som trolde af æsker, overhovedet ikke forholder sig til, hvilke bekymringer jeg lufter.
  Jeg kan kun tage det som udtryk for, at man i bund og grund er enige med mig, da man ikke kan modargumentere endsige bare svare på spørgsmål og kommentere på kendsgerninger. Man kan åbenbart styrke sin selvfedme ved at vise omverdenen, at man er ih og åh så god.
  Historien vil om føje år udnævne sådanne selvfede typer som landsforræddere, ganske som samarbejdpolitikerne fra Besættelsestiden.

  Jeg prøver igen at stille bare nogle simple spørgsmål?

  Hvilke typer indvandrere er det lige, der ikke vil integrere sig i det danske samfund?
  Hvilke indvandrere er det lige, der i altovervejende grad står for vold og kriminalitet?
  Hvordan er det med fred og fordragelighed i Muhamedanien som helhed betragtet?
  Står der ikke I Koranen, at muhamedanere skal stræbe efter verdensherredømmet?
  Hvilke folk, står som hovedregel bag de mest spektakulære terrorangreb rundt om i Vesten?
  Hvordan er det lige med muhamedaneres vilje til på afgørende vis og i stort tal, at tage afstand fra de mange modbydelige ting, der foregår i Allahs navn?
  Er det ukorrekt, at muhamedanere formerer sig hurtigere end andre befolkningsgrupper?
  Er det forkert, at hvis man fremskriver fakta vi har, nemlig fødselstal og indvandring fra Muhamedanien, vil denne gruppe i løbet af en årrække blive flertallet, sammen med de selvfede typer fra Radigale og den ekstreme venstrefløj?
  Vil der være noget til hindring for, at dette flertal, selvfølgelig ved en folkeafstemning, vil kunne ændre Danmarks Riges Grundlov, så Danmark vil kunne blive en del af et kalifat eller Muhamedanien?
  Vil det ikke også betyde indførelse af sharialovgivning, som allerede er i fuld gang?
  Hvor meget tror I politisk korrekte typer, at vi oprindelige danskere vil få at sige i en sådan stat?
  Ser det ud til at kristne, har lette forhold i muhamedanske lande?
  Hvor mange flere muhamedanere, der ikke ønsker at bidrage til samfundshusholdningen, tror man på venstrefløjen, at vi kan forsørge her i DK? 1000, 10.000, 100.000 eller 1.000.000 om året??
  Hvorfor skulle herboende muhamedanere ikke forsøge at efterleve koranens forskrifter?

  Lad mig tilføje, at jeg er ikke medlem af nogen gudeforening, der dyrker usynlige venner. Jeg er nøgtern pragmatiker, og har intet til overs for dyrkelse af overtro.

  Prøv, I selvfede halalhipier, at besvare blot nogle af mine spørgsmål.
  Og glem det sædvanlige sludder med, at de kristne ikke var bedre for 2-3-800 år siden. Vi er kommet videre, og det mangler jeg at se, at muhamedanere kan komme.

 33. Af sar sar

  -

  Kære Naser. . .
  Du og dine landsmand skal forsvinder her fra og fra Vesteuropa, inden en Adolph II kommer her til ved magten. . . Når du muhamedaner og alle jøder skal vente så længe, så kan det være for sent for jer at flygte og historien ville gentage sig. . .

 34. Af j b

  -

  Knud Madsen
  Jeg er ikke ude på at nedgøre dig eller kalde dig racist, men måske respektløs. Nu handler oplægget om nye statsborgerskaber og festligørelsen. En del har opnået ret til at kalde sig danske statsborgere efter alle gældende regler og selvfølgelig skal de have lov til at fejre det. En dejlig, positiv dag og hvorfor så ikke offentliggøre det. Folk kan squ da lide dejlige historier.
  Nye borgere, som har forventninger til Danmark, men som vi omvendt har lige så store forventninger til. Og ja, der findes også arbejdende muhammedanere.
  Så lad være med at føre diskriminationspropaganda i denne blog, men find en anden. Det er mere respektfuldt og samtidig vil du sikkert vinde mere gehør!

 35. Af Freddie Boysen

  -

  Per Østergård

  Enig,og tillykke til din Hustru
  vh

 36. Af N. Jensen

  -

  Kære Naser Niels Khader,

  Uanset at jeg ikke altid er enig med dig, er du en af de få folketingspolitikere jeg kan respektere. Du har mandsmod og hjerte, som en ægte Viking.

  All the best, and take care !

 37. Af lL. Poulsen

  -

  Ja der er masser af penge, når der er araber, der skal feste på Christiansborg, og få statsborgerskab. Men der er ingen penge, på hospitalerne til ordenlige hovedpuder,madrasser og dyner,nej der stopper nemlig festen, tak Danmark, nu har vi fået nok, nu gør vi som Finland, jeg er så sur.

Kommentarer er lukket.