9/11 – Al Qaedas Waterloo

Af Naser Khader 39

Terrorangrebene for nu 10 år siden i New York og Washington D.C. er uden tvivl en af de mest tragiske begivenheder i amerikansk historie – og en begivenhed, der i den grad har påvirket den politiske og historiske udvikling i resten af verden. Angrebet den 11. september 2001 var et angreb på noget af det dyrebareste, vi mennesker i den vestlige verden har; nemlig åbenhed og demokrati. 

Angrebet kostede ikke kun i størrelsesordenen 3.000 menneskeliv, men huggede med ét vores åbne og demokratiske livsnerve midt over. USA – frihedens og mulighedernes land – var pludselig blevet underkastet en religiøs fanatisme, ikke før set i USA’s historie. En islamisk fanatisme, som nok i et vist omfang havde haft sit greb i den islamiske del af verden, men som med et lyn fra en klar himmel nu fik New Yorks tvillingetårne til at kollapse og troen på en positiv sameksistens mellem kulturer til at forsvinde. Hele måden, hvorpå religion og islam blev opfattet, ændrede sig drastisk, og således blev religionsdebatten også i høj grad centreret omkring religionernes sammenstød.  

Lad mig bare indrømme: det var ikke sjovt at være muslim i tiden efter 11. September. Jeg overvejede flere gange at forlade islam.  Blandt muslimerne var der før terrorangrebet i 2001 flere, der havde sympati for den hårdkogte islamistiske ideologi. Men angrebet den 11. september, bomberne i Madrid, London og Mumbai og terroristen Zarqawis ugerninger i Irak var for meget for mange, og fik efterhånden flere og flere til at tage afstand fra de hårdkogte voldelige islamister. På den måde var 11. september også starten på Al Qaedas nedtur, der for nyligt kulminerede med Osama bin Ladens død. Den fremkaldte hverken store protester eller demonstrationer.

Terrorangrebet den 11. september medførte, at man startede Afghanistankrigen. Man fjernede Al Qaedas baser, og da Taleban blev nedkæmpet i Afghanistan, flygtede Al Qaeda og bin Laden til Pakistan.

Derfor kan man også hævde, at selv om Al Qaeda så terrorangrebet som en stor succes, fordi det var lykkedes dem at gennemføre et angreb i hjertet af USA, markerer 11. september også starten på Al Qaedas nederlag. Godt nok har Al Qaeda stadig en del fanatiske tilhængere som er parat til at slå uskyldige mennesker ihjel i Allahs navn, men de har slet ikke den styrke de havde tidligere. Og deres ledere bliver fanget og slået ihjel en efter en.??

Men islamisme er også andet end Al Qaeda, og kampen mod den islamistiske ideologi fortsætter. Den slutter ikke med Al Qaeda.

Islamisterne fortsætter. De gør det gennem påvirkning og missionsvirksomhed, også i Vesten af blandt andre ”homegrowns”  (hjemmedyrkede islamister, red.) som er muslimer født og opvokset i Vesten. Det er primært unge mænd, der virker sekulariserede. Demokratisk set er vi derfor stadig udfordrede, men terrormæssigt er vi det ikke i samme grad som før. Men det betyder ikke, at vi skal slappe af. 

Vi er stadig udfordret af den islamistiske ideologi og dens tilhænger – også i Danmark. Senest har vi set islamistiske grupper opfordre muslimer i Danmark til ikke at stemme på torsdag. Jeg fatter simpelthen ikke, hvad de laver i Danmark. 

Derfor er det vigtigt, at folk skelner mellem muslimer og islamister. For langt de fleste terrorister er muligvis muslimer, men ikke alle muslimer er terrorister! 

Og der er mange, der lever et almindeligt demokratisk liv, går i skole eller på arbejde hver dag og passer deres pligter. Derfor var jeg i sin tid med til at stifte foreningen Demokratiske muslimer for at sætte fokus på de mange muslimer, der lever et almindeligt demokratisk liv, og fordi jeg mener, at det er vigtigt, at det ikke kun er imamerne, der har en stemme i debatten.  

Jeg synes, at vi i dag i den offentlige debat er blevet bedre til at skelne mellem fredelige, kulturelle demokratiske muslimer og så de – trods alt væsentligt færre – fanatiske islamister, der er parat til at begå drab og terror i Allahs navn. De sidste er naturligvis en trussel og skal bekæmpes! For vi må ikke acceptere angreb på ytrings- og religionsfriheden, de demokratiske værdier, åbenheden i vores samfund, ligestilling mellem kønnene og den individuelle frihed. Det er værdier, der er så grundlæggende, at vi skal forsvare dem med næb og klør.   

Derfor tager jeg også fortsat del i kampen, når jeg oplever at for eksempel ytringsfriheden er truet – som vi især så det under Muhammed-krisen – eller der er fanatiske grupperinger, som forsøger at true vores åbne samfund. Heldigvis har vi i store dele af Mellemøsten og Nordafrika været vidne til et arabisk forår, som ikke har set mage i historien. Et forår, hvor især unge mennesker er gået på gaden og har benyttet sig af de nye digitale medier til at gøre oprør mod fanatiske despoter, undertrykkelse og ufrihed. Det er et oprør, som i den grad sætter islamisterne under pres, fordi det befæster, at flertallet ønsker en demokratisk udvikling, hævet over religiøs fanatisme og den armod – økonomisk og kulturel – der følger med. 

Lad os håbe, at dette kan være starten på en ny, mere fredelig udvikling i store dele af Mellemøsten og Nordafrika, så vi fremover kan koncentrere kræfterne om de islamiske terrororganisationer og -grupperinger, der fortsat findes for eksempel i Somalia, Sudan og Afghanistan.

39 kommentarer RSS

 1. Af M. Larsen

  -

  Kære Naser Khader, flot indlæg og ingen vil glemme d.11.9.2001 nogensinde! Og det var ikke kun USA det gik ud over det var jo alle os almindelige demokratiske mennesker, der aldrig har kendt til vold og mord i det omfang.
  Skrækkeligt og trist, at terroristerne fik verden ændret med disse myrderier. For det kan der jo ikke være nogen tvivl om at de fik. Alle må idag igennem lufthavnskontrol og for mig og min kones vedkommende hedder det EKSTRA kontrol, da min kone har kunstigt knæ og jeg ny hofte! Det kan vi leve med, men det ER trist at verden nu er blevet sådan. Alle de uskyldige mennesker der dengang blev dræbt af syge terrorister er ganske forfærdeligt og vi må alle sammen håbe på at de ting som hele verden idag sammen forsøger at gøre bedre ude i terroristrederne vil hjælpe. Foreløbig er Bin Laden og flere topfolk der da uskadeliggjort. Lad os alle håbe at vi aldrig får mere at se af disse skrækkelige fanatiske religiøse banditter. Og igen tak, Naser, fordi du bringer det her på bane igen. Naturligvis er alle muslimer eller islamister ikke terrorister. Lad os håbe på¨at vi fremover kan have en dialog med disse mennesker og ikke vold.

 2. Af M. Larsen

  -

  Åh, nej, Naser – et positivt indlæg “under behandling” – Jeg kan snart ikke mere.

 3. Af georg christensen

  -

  Naser Khader, se det bare i øjnene, “virkeligheden”, i det mindste. Dit Syriske folk, mangler hjælp, og du sidder udenfor i den varme stol, og siger: Det klarer de selv, jeg kender “dem”.

  De dør, og du sidder og griner?

  Som politiker og meneske, er “du” værdiløs.

  Selv en tosset “dansker”, som jeg, føler med “Syriens” folk, hver gang, en af deres “frihedskæmpere” midster livet på grund af din manglende aktivitet.

 4. Af georg christensen

  -

  Det er din mangel på næste kærlighed, som er “skyldneren”.

  Waterloo, og Al Qaedas, ikke andet end en undskyldning.

 5. Af søren kristiansen

  -

  Kære Naser, jeg håber inderligt du genvinder dit mandat i folketinget. Danmark har brug for din humor og din indsigt. Det er ikke din skyld vores konkurrenceevne er blevet dårligere de seneste år

 6. Af Thomas Knudsen

  -

  Det er vigtigt at der ikke bliver sat lighedstegn mellem islamister og terror. Senest så vi i Oslo et forfærdeligt terrorangreb. Vi skal ikke lade os skræmme af hverken den ene eller anden trussel og gå at være bange. Terrortruslen fylder alt for meget, når man tænker på hvor lille truslen i virkeligheden er, dermed ikke sagt at vi ikke skal være opmærksomme på den.

 7. Af Thomas Jensen

  -

  tsk. lad os prøve at være lidt mere ædruelige i analysen. Hvad var det, terroristerne ville opnå?
  1: de ville vise at USA var sårbart
  2: de ville vise at alle, der virkelig vil, kan udøve terrorisme, det kræver bare et par hobbyknive og beslutsomhed
  3: de ville ramme nationale symboler i USA og fjerne dem for evigt.
  4: de ville optrappe konflikten mellem Vesten og Mellemøsten
  5: de ville lokke USA til at invadere et eller flere mellemøstlige lande…
  6: for at få USA til at lide samme skæbne i Afghanistan som Sovjetunionen – et ydmygende nederlag der skulle føre til nationens sammenbrud.

  Nu er der gået ti år, og vi kan se, hvor mange af målene der er nået. Og selvom 6: ikke er nået endnu, så har USA’s økonomi aldig været dårligere, og årsagen er… (wait for it…) …de to krige der var en direkte følge af 9/11

  Waterloo? Mon dog. Rent ud sagt *alt* er gået som terroristerne havde håbet.
  Det er betryggende at Khader ryger ud af folketinget. Selv Konservative kan næppe finde én der er mindre kvalificeret.

 8. Af Kristan Andersen

  -

  Og hvor mange døde står Vesten så bag? Skal vi gætte? Et sekscifret beløb alene fra 2001 – 2011?

 9. Af Knud Madsen

  -

  Gid jeg kunne dele dit optimistiske syn på muhamedanismen.
  Det kneb gevaldigt med opbakningen til dit gode initiativ med Demokratiske Muslimer, som jeg i øvrigt støttede med et for mig ganske betydeligt beløb, men ak– 🙁
  Faktisk er det kun negativitet det strømmer ud fra muhamedanerne, lige på nær dig. En enkelt gang imellem er der et fornuftigt pip på diverse fora, men det er undtagelsen, der bekræfter reglen.
  Jeg har opgivet alle tanker om en fornuftig sameksistens.

 10. Af Ole Mejlstrøm

  -

  @Kristian Andersen..

  Der er også mange flere at tage af!
  Befolkningseksplosionen i de berørte lande er ikke engang den mindste smule hæmmet pga Vestens svar på terroren!
  Istedet for disse langvarige stammekrige og religiøse fejder skulle Vesten have svaret igen straks med nukleare våben mod de områder, som huser de muslimske terrorgrupper!
  Ingen langstrakte konflikter…bare BOM!

 11. Af Johannes Mikkelsen

  -

  Kære Naser,haaber,at du er at finde i folketinget efter valget.Det er personer som dig,der er ærlige overfor sig selv,og har modet til at lade sine tanker blive konfronteret med virkeligheden,der er haardt brug for.

 12. Af M. Larsen

  -

  Var det muligt, at mit indlæg fra igår kunne komme ud af “behandlingszonen”?

 13. Af Thomas Jensen

  -

  Det ville være dejligt, M. Larsen, men du er nok kommet til at skrive noget kritisk.

 14. Af . vangkilde

  -

  Terrorisme er en sygdom! er demokratiet et Waterloo

  Den norske terrorist fortæller os, at terroer ikke
  er begrænset til islam og muslimer. Har vores ytring
  og åbenhed omkring demokrati gjordt os blinde over for angreb, finanskrisen opdagede politikerne jo
  ikke i tide.

 15. Af infowarscom infowarscom

  -

  Enten må man være meget naiv eller leve i en flugt fra virkeligheden, fordi man ikke tør se i øjnene at 11. sep var et angreb skabt af USA for at retfærdiggøre ulovlige krige etc. Det er det man kalder for en “false flag operation” som er klassisk militærtaktik. Man angriber sig selv for at retfærdiggøre krige. Hitler gjorde det samme i 1933 med rigsdagsbrænden. Pearl Harbor var et andet eks.

  Vi kan godt lege, at det var terrorister fra en hule i Afghanistan der gjorde det. Men når folk vågner op til virkeligheden kan det være for sent fordi angsten for terror har strippet os for vores frihed, som vi ser nu for at skabe mere tryghed, en taktik nazisterne også brugte. Når den mørkeglødede terrorist bliver udskiftet med en blond terrorist som den Norske Brevik og alle danskere potentielt er terrorister, vil terrorlovene blive rettet mod alle danskere og på det tidspunkt vil folk holde mund af angst for at de kommer på en liste over potentiel terrorist, som de har i USA med deres flyforbud(No Fly list) hvor millioner af almindelige Amerikanere er på listen.

  At leve i lykkelig uvidenhed i et brændende hus, fordi man ikke kan overskue at se virkeligheden i øjnene er livsfarligt! Danmark Brænder!

  Google “terrorstorm dansk”

 16. Af Poul Thomsen

  -

  Enten må man være meget naiv eller leve i en flugt fra virkeligheden, fordi man ikke tør se i øjnene at 11. sep var et angreb skabt af USA for at retfærdiggøre ulovlige krige etc. Det er det man kalder for en “false flag operation”, som er klassisk militærtaktik. Man angriber sig selv for at retfærdiggøre krige. Hitler gjorde det samme i 1933 med rigsdagsbrænden. Pearl Harbor var et andet eks.

  Vi kan godt lege, at det var terrorister fra en hule i Afghanistan der gjorde det. Men når folk vågner op til virkeligheden kan det være for sent fordi angsten for terror har strippet os for vores frihed, som vi ser nu for at skabe mere tryghed, en taktik nazisterne også brugte. Når den mørkeglødede terrorist bliver udskiftet med en blond terrorist som den Norske Brevik og alle danskere potentielt er terrorister, vil terrorlovene blive rettet mod alle danskere og på det tidspunkt vil folk holde mund af angst for at de kommer på en liste over potentiel terrorist, som de har i USA med deres flyforbud(No Fly list) hvor millioner af almindelige Amerikanere er på listen.

  At leve i lykkelig uvidenhed i et brændende hus, fordi man ikke kan overskue at se virkeligheden i øjnene er livsfarligt! Danmark Brænder!

  Google “terrorstorm dansk”

 17. Af s sørensen

  -

  Personligt håber jeg ikke at naser vinder endnu engang. Det er brug for heling i Danmark efter vko, og naser vil ikke stå for en heling mellem danskere og muslimere men som endnu en af deres egne gået over til Danskerne. Faktisk udvider det konfrontationen mellem dem og os, og det er ikke det vi har brug for.

  Vi skal alle være meget taknemmlige for at der ikke har fået gennemført noget lignene her i DK, de har jo været tæt på flere gange. Men efter norge kan vi jo nu se at den største trussel her nok er inde for vores egne rækker i den borgerlige ,kristene og måske også “freemason”(men må vist ikke mere skrive det ord på Dansk i B)!.Vi må jo håbe at den nye regering om 4 dage går ind med videre kontrol af disse borgerlige således at “freemason” dommere osv. blir registreret og vi ved hvor vi har dem!. Og borgerlige mod indvandrer af anden hudfarve end deres egne med usunde meninger ligeså,så vi også i fremtiden kan undgå et Dansk 9/11.Godt valg og husk at stemme rødt.

 18. Af s sørensen

  -

  Personligt håber jeg ikke at han vinder endnu engang. Det er brug for heling i Danmark efter vko, og han vil ikke stå for en heling mellem danskere og udlændninge men som endnu en af deres egne gået over til Danskerne. Faktisk udvider det problemerne mellem dem og os, og det er ikke det vi har brug for nu.

  Vi skal alle være meget taknemmlige for at der ikke har fået gennemført noget lignene her i DK, de har jo været tæt på flere gange. Men efter norge kan vi jo nu se at den største trussel her nok er inde for vores egne rækker i den borgerlige ,kristene og måske også “freemason”(men må vist ikke mere skrive det ord på Dansk i B)!.Vi må jo håbe at den nye regering om 4 dage går ind med videre kontrol af disse borgerlige således at “freemason” dommere osv. blir registreret og vi ved hvor vi har dem!. Og borgerlige mod indvandrer af anden hudfarve end deres egne med usunde meninger ligeså,så vi også i fremtiden kan undgå et Dansk 9/11.Godt valg og husk at stemme rødt.

 19. Af Kim Olsen

  -

  al-Qaidas ledelse er blevet taget ud een efter een, og er slet ikke den magtfaktor vi troede de var engang. Godt gået af vesten!

  Nu skal vi bare have overbevist tosserne fra Hizb Ut Tahrir om at de ikke har noget at gøre i et demokratisk samfund som det danske..

  Jeg håber politiet vil slå hårdt ned på ethvert forsøg fra deres side på at hindre demokratisk sindede muslimer i at deltage i folketingsvalget.

 20. Af Benny B. Olsen

  -

  Tre store spørgsmål kan stilles allerede nu – fortaeller Fru Knudsen fra Berlingske Kontor!

  1) har vi fået mest varm luft og valgflæsk?

  2) blokpolitikken er slut og en ny æra kan begynde?

  3) valgkampene ændret karakter i lyset af det ændrede mediebillede?

  Og vi kan nu konstatere at alle 3 spoergsmaal er for laenge siden besvaret, bortset fra at Fru Knudsen og co. ikke har opdaget det endnu!

  Det Berlingske Hus har sammen med Jyllandsposten preaesteret den ene gamle historie efter den anden godt fulgt op af Loekke Rasmussens “det nye er allerede gammelt”!

  Er der nu fortsat en plads til Berlingske Hus i det fremtidige mediebillede, naar man i den grad under valgkampen har vist saa stort ukendskab til bevaegelser i den danske befolkning? – og havde man endelig noget at sige saa var det allerede i den grad “ude i hampen”! (Jvf. diverse Blog indlaeg (Hovmand!)!) Milde Joesses og Magda Moses!

  “Har vi sa faaet ren besked,” spoerger fru Knudsen?

  Joda, et Berlingske der er dybt rysted paa visioner og pengepung og det paa trods at alle de fornaermelige forsoeg man har gjort for at mindske uloekken!

  Konklusionen maa blive et farvel til JP og Berlingske som det etablerede borgerlige Danmarks taleroer! Mage til uforskammet journalistik skal man lede laenge efter – selv i en hoejt profileret leder – fra selveste fru Knudsen!

  (Som ogsaa muligvis maa se sine regeringstid som Redaktoer gaa paa haeld og sammen med flere ny skal soege nyt job!)

  Man skal kende sin besoegelsetid! Og det gjorde fru Knudsen saa ikke! Som demokratiets hjaelpere i en ny aera!!!

 21. Af thomas larsen

  -

  3000 døde er en billig pris for Usa at betale for alle de døde indianer, sorte slaver og vietnamesere som de har slået ihjel. For den perverst navngivet kolde krig som kun var kold i europa og usa men hvor Usa har været med til at støtte totalitære regimer som slog millioner i hjel over hele verden bare de kaldte deres modstandere for kommunister. Og den hævn usa tog efter 11/9 bekræfter bare at de havde fortjent noget som var meget værre. Det er fascinerende at se at alle I borgerlige ikke kan se at jeres arrogance og frygt er selvopfyldende profetier som skaber de fjender i frygter så meget grundet jeres underbevidstheds dårlige samvittighed over alt det blod I udgyder i jeres kamp for “fred”

 22. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nu ved Khader noget om totalitarisme og fanatiske muslimer, at han så siger noget dumt på andre områder – det må ikke aflede vores opmærksomhed fra det faktum, at han på dette punkt er skarp som en ragekriv.

  Jeg hefter mig ved, at Khader påpeger udviklingen blandt muslimer:
  Nemlig den, at de fundamentalistiske er blevet relegeret til kategorien “skøre individer” – sådan lidt Allah (undskyld ordspillet) Unibomberen:
  1) Det giver ikke fast arbejde – til andet end politiet – at bruge koranen som lovgrundlag – fint for 1000 år siden; men et og andet er der sket i mellemtiden.
  2) Behovet for “stærke mænd” i Mellemøsten er så småt ved at falde bort. De kunne måske have deres berettigelse, da samfundet var uvidende kameldrivere; men kæreste venner – i dag er problemet de kvindelige bilister.
  3) Uvanen med at hævde gudgivne rettigheder over resten af verden, det gør altså AV, når resten af verden har en lidt anden opfattelse.
  4) Det var da udmærket med kirketvang, da dagspressen ikke nåede Maren i Kæret – så havde man altid nogle belærende ord fra Biblen at fylde op med i agurketider.

  Lad os bare se det i øjnene: De mellemøstlige lande er faktisk ved at komme i det 21. århundrede. Det er der så nogen, der lokalt er ret sure over – og taler om sædernes forfald.
  På samme måde som der ikke er nogen i dag, der gider lade sig trække rundt af “Faderhuset”, så gider muslimerne her i landet da heller ikke hoppe rundt og lege klovner fordi en gammel terrorist i mellemøsten spytter edder og forgift.

  Det mest opmuntrende er, at jeg rygtevis erfarer, at Erdogan i Tyrkiet har genåbnet det ortodokse præsteseminarium i Istandbul.
  (Nu har jeg altid anset Erdogan som regeringsleder i Tyrkiet for svarende til Pia Kjærsgaard som statsminister.)
  Det betyder dybest set, at Tyrkiet ikke finder sig i at blive brugt i en fundamentalistisk sammenhæng.
  Hvis Assad ikke kan finde ud af at styre det land han har hugget – så bliver det taget fra ham.

 23. Af M. Larsen

  -

  Naser, hvad foregår der??? Mit indlæg fra igår, hvor jeg endda roser dig og meget andet – er stadig ikke med – mens en “kr.Andersen” rabler løs om “hvormange amerikanerne har slået ihjel” m.m.
  ER du virkelig en “ulv i fåreklæder”?

 24. Af M. Larsen

  -

  d.11.9. 2001 må aldrig blive glemt.
  syge, religiøse fanatikere myrdede ca. 3.000 mennesker hårdt og brutalt. Unge,børn, Kvinder, gamle, forskellige nationaliteter o.s.v. De var sgu da ligeglade – bare de kunne myrde løs! Sådan var det og sådan vil det være ved med at være, sålænge man ikke sætter hårdt mod hårdt mod disse mennesker (der jo ikke har andet end religiøst had i deres hoveder). Og det fortsætter og fortsætter – 4 nye anholdt i Sverige. Men danskere – stem da på Enhedslisten, SF og S for slet ikke at tale om R – og se hvad der så sker i lille Danmark de næste år!
  Danskere må være verdensmestre i maschocisme.

 25. Af M. Larsen

  -

  “Kr.Andersen” – siger “og hvor mange døde står så vesten bag – et sekscifret tal” siger han!!!!!!!!!!
  Jamen, det ville da være rart hvis der var destrueret så mange terrorister! Tak, for kaffe! DET ved du tal på?
  Nu var det jo lige sådan at terroristerne fra 11.9 myrdede børn, kvinder, alle nationaliteter, gamle – blot de befandt sig i bygningerne that day!!!!
  Uf, hvor ER det dog grotesk at se folk der selv ikke idag tager afstand fra den sindssyge terroraction, blot fordi de ikke kan lide USA m.m.

 26. Af M. Larsen

  -

  Naser, NU sender jeg sgu dig “under behandling”!
  Aldrig vil du få min stemme mere!

 27. Af M. Larsen

  -

  Khader vil nok slutte på ca. 12 indlæg, da man – selv med HANS egen mening ikke kan komme “på”! –
  Danmark idag! Jesus!

 28. Af M. Larsen

  -

  Khader vil nok slutte med ca. 12 indlæg, da man selv ikke når man taler ham efter munden kan komme på.

 29. Af M. Larsen

  -

  Man må jo prøve sig frem: Nej, hvor ER jeg enig med Naser!

 30. Af M. Larsen

  -

  He, he, he – DET kom med – Vi er ovre i det rene Anders and!

 31. Af Thomas Jensen

  -

  Hihi, det lader til at vi har knækket koden for, hvordan man får kommentarer igennem. Se her –>

  “Kun regeringen kan sikre os mod, at noget som 9/11 sker i Danmark. Hvis Lars Løkke taber, har terroristerne vundet.”

  [/sarkasme]

 32. Af Erik Ernst

  -

  Hvordan kan man tale om Al-Quada, efter at have hjulpet selv samme gruppe til magten i Libyen?

  Fandens til hykleri skal man lede længe efter…

 33. Af Knud Madsen

  -

  Hvorfor er mit indlæg:
  “Skrevet af Knud Madsen, 11. september 2011 kl. 03:52”
  stadig under behandling????????????????

 34. Af s sørensen

  -

  ang. under behandling: I berlingske skal men prøve sig frem med opfindning af ord der mener det samme som gængse danske ord af kritik. Ellers kommer de ikke igennem når ens email er registret som en kritisk røst…især ord der drejer sig om religion,og den siddende regerings tilhørsforhold…
  her har hos ham der har skiftet poltisk parti 4 gange har jeg også fundet det meget svært at få noget som helst igennem. brug fantasien…

 35. Af Thomas Jensen

  -

  Nu prøver jeg at dele et indlæg, som hænger i filteret op i to dele og så ser vi, hvad det er der er problematisk:

  del 1: “tsk. lad os prøve at være lidt mere ædruelige i analysen. Hvad var det, terroristerne ville opnå?
  1: de ville vise at USA var sårbart
  2: de ville vise at alle, der virkelig vil, kan udøve terrorisme, det kræver bare et par hobbyknive og beslutsomhed
  3: de ville ramme nationale symboler i USA og fjerne dem for evigt.
  4: de ville optrappe konflikten mellem Vesten og Mellemøsten
  5: de ville lokke USA til at invadere et eller flere mellemøstlige lande…
  6: for at få USA til at lide samme skæbne i Afghanistan som Sovjetunionen – et ydmygende nederlag der skulle føre til nationens sammenbrud.

  Nu er der gået ti år, og vi kan se, hvor mange af målene der er nået. Og selvom 6: ikke er nået endnu, så har USA’s økonomi aldig været dårligere, og årsagen er… (wait for it…) …de to krige der var en direkte følge af 9/11

  Waterloo? Mon dog. Rent ud sagt *alt* er gået som terroristerne havde håbet.”

 36. Af Thomas Jensen

  -

  Det var del to. Hvis man stiller spørgsmålstegn ved folketingsmedlemmets kompetencer, ryger man i filteret.

 37. Af thomas larsen

  -

  sandheden er ilde hørt
  3000 døde er en billig pris for Usa at betale for alle de døde indianer, sorte slaver og vietnamesere som de har slået ihjel. For den perverst navngivet kolde krig som kun var kold i europa og usa men hvor Usa har været med til at støtte totalitære regimer som slog millioner i hjel over hele verden bare de kaldte deres modstandere for kommunister. Og den hævn usa tog efter 11/9 bekræfter bare at de havde fortjent noget som var meget værre. Det er fascinerende at se at alle I borgerlige ikke kan se at jeres arrogance og frygt er selvopfyldende profetier som skaber de fjender i frygter så meget grundet jeres underbevidstheds dårlige samvittighed over alt det blod I udgyder i jeres kamp for “fred”

 38. Af Knud Madsen

  -

  Det er åbenbart ikke den frie debat, du går ind for, Naser Khader?

  Du er nu afskrevet i min optik. 🙁

Kommentarer er lukket.