Salafister. Skrid dog til Shariastan!

Af Naser Khader 131

Jyllandsposten bragte i søndags en historie om salafister i Danmark. De interviewede to unge salafister på Nørrebro – salafisme er en meget ekstrem for for islamisme. Den ene var konvertit, og den anden, Adnan Avdic, er tidligere tiltalt – men blev dog frikendt – i terrorsagen fra Glostrup. Begge havde de været på gaden under valgkampen og opfordret danske muslimer til ikke at stemme. Artiklen var fyldt med chokerende udsagn. Bl.a. kunne man læse, at de håber, at alle danske soldater, der kæmper for demokrati i Afghanistan, kommer hjem i en kiste, og at Kurt Westergaard burde blive slået ihjel (Det vil de dog ikke gøre, fordi Danmark ”endnu” ikke har et flertal af muslimer (læs: salafister!).).

Jeg synes, at disse udtalelser var noget af det mest modbydelige jeg har læst. Og det undrer mig, at man kan opfordre til vold, og aktivt bekæmpe vort samfund på denne måde, uden at myndighederne kan skride ind. Det undrer mig, at man kan blive stoppet på vej på en fisketur, og blive sigtet efter knivloven, fordi man er i besiddelse af en fiskekniv, eller at man kan blive retsforfulgt for at sende penge til Hamas, men at det ikke koster noget at proklamere, at alle danske soldater, der kæmper for frihed herhjemme og i udlandet, bør slås ihjel!?! Der MÅ simpelthen være nogle paragraffer, man kan komme efter dem med. Det er total disrespekt for soldaterne og deres pårøende. Især de pårørende som har mistet et barn, en bror, en kæreste eller en ægtefælle.

Lige siden det arabiske forår begyndte, har salafisterne været på tilbagegang i de arabiske lande, derfor søger flere og flere til Vesten for at hverve folk. Rent logisk kan jeg selvfølgelig godt forstå, at man søger derhen, hvor det er lettest, at få folk til at bakke op om ens sag, men jeg forstår simpelthen ikke, hvad man laver i Danmark, hvis man hader demokratiet så meget? Folk dør hver eneste dag i de arabiske lande, fordi de kæmper for den frihed, vi har her i Danmark.

Da jeg under valgkampen var rundt til forskellige debatter i Københavns Omegns Storkreds, var jeg også ude på VUC Vestegnen. Her er salafisterne meget aktive. De var også et meget forstyrrende element under debatten. De afbrød og havde ingen respekt for debatkulturen. De hænger plakater og andet antidemokratisk materiale op med den hensigt, at hverve nye unge til deres sag. Det er dybt problematisk, at de opererer ude på landets uddannelsesinstitutioner. De går efter de unge, der mangler støtte og et fast holdepunkt. Det er meget sårbare unge mennesker, som, fordi de har brug for støtte, er tilbøjelige til at tage imod et hvilket som helst tilbud om fællesskab.

Hvis man hader Demokratiet så meget, som disse unge mænd giver udtryk for, har man simpelthen ikke noget at gøre i Danmark, hvis man ikke er forfulgt eller på anden måde i fare i sit hjemland. Derfor ville jeg også opfordre disse tosser og deres ligesindede til at forlade Danmark! Så kan de kæmpe for et Shariastan et andet sted.

Og mens de så skrider hjem til Shariastan, må vi kæmpe for at få antidemokraterne ud af de danske uddannelsesinstitutioner, for det er essentielt i kampen mod ekstremisme og yderligtgående holdninger, at vi får sat en stopper for rekruteringen af nye medlemmer. De skal ud af uddannelsesinstitutionerne og deres indflydelse skal stækkes. Men det forudsætter at uddannelsesinstitutionernes ledelse, lærere og elever giver disse antidemokrater modspil.

Efter et debatmøde på VUC Vestegnen fik jeg følgende “hilsen” fra en studerende – en “hilsen” som illustrer problemstillingen:

“Hej Naser. God indsats fra din side på VUC Vestegnen idag. Var forfriskende med en der turde sige noget til bare en af de meget rabiate mennesker der går på på skolen/bor herude af (til en af dem der blev ved med at råbe, hvor du sagde at det bl.a. var derfor vi sgu have test ang. indfødsret). De er en stor og ikke lille gruppe, men det lukker mange bare øjnene for og det er en af grundene til at vi har det samfund vi har idag, mener jeg. Denne besked er selvfølgelig “anonym“”

Jeg svarede: Hej XX,
Tusind tak for opbakning. Jeg er så træt af denne gruppe. De skal bare have modspil.
Mange hilsner Naser

Og han svarede følgende:

Hej Naser. Tak for dit svar. Jeg er helt enig, problemet er jo bare fx i Albertslund, at folk tør ikke sige dem imod pga. de konsekvenser det vil få. For nogle muslimer kan det måske føre til udstødelse og for etniske danskere, fysisk vold. Jeg mener det ville hjælpe utroligt meget, hvis folk på venstrefløjen stoppede med at lukke deres øjne for den omverden vi lever i og demokratiske muslimer i større grad, sagde nej overfor disse rabiate grupperinger. De går endda rundt og hverver folk på skolen, men lærene vælger tydeligvis at se igennem fingrene med det, hvilket jo er skandaløst. Samtidig har vi EL og SF der fx på valgmødet bare giver samfundet skylden og siger det folk i salen vil høre, hvilket de nok desværre får mange stemmer på.”

http://www.bt.dk/danmark/naser-khader-raser-de-er-syge-i-hovedet

131 kommentarer RSS

 1. Af Søren Vendelboe

  -

  Rolig Rebecca S. har et over et døgn gammel.
  Måske Naser er på ferie.

 2. Af Jan Jørgensen

  -

  Mit indlæg har været vurderet siden 18. oktober 2011 kl. 12:49

 3. Af Egon Techo Plet

  -

  Naser Khader,tak for dit gode indlæg.salafister i Danmark,kan ikke tales væk,de skal rejse hjem,det er
  min mening.Problemet i København kommune er at man tror på talens magt,det virker bare ikke.
  Der skal mere kontante midler til,end tale.Det er pinligt hvordan de folkevalgte i bystyret,forvalter
  deres mandater.Det handler ikke kun om salafister,
  men hele nørrebro/nordvest problemet,som efterhånden
  er som at komme til istanbul eller lignede.
  Integrationen er mislykkedes fra ende til anden,man lader denne bydel sejle hel sin egen sø,og nu kommer
  endnu et problem,disse salafistere.
  Se nu at vågn op,og kom med nogle holdbare løsninger
  omkring både disse salafistere og de øvrige problemer
  på Nørrebro/NV.

 4. Af Andreas Martinsen

  -

  Det værste man kan gøre med salafister er at give dem mere opmærksomhed end de fortjener.

  Det bedste man kan gøre er at grine af dem og smide dem i brummen, når de går over stregen.

 5. Af Ulla Nielsen

  -

  Salafisterne kan måske have held til at sælge sig selv som rettroende i forhold til nogle, som ikke føler sig alt for sikre på, hvad der egentlig står i Koranen,og i erkendelse heraf lader sig besnakke af disse overdrevent selvsikre unge mænd. Der er måske i virkeligheden mange, der ikke kan deres Koran på fingrene, eller kun kender den i oversættelse, og så er det jo ikke længere Guds ord.
  Hvilken indsats kan man gøre for at styrke disse mennesker, så de holder fast i den umiddelbare følelse, de fleste for af, at det ikke kan have sin rigtighed, at mennesker, der vurderes af andre at have begået kriminalitet f.eks. skal have hugget en hånd af?
  Hvis man f.eks. personligt kender nogen, der har været uskyldigt dømt, og med al respekt ikke stoler på, at salafisterne er velsignet med en guddommelig indsigt, som overflødiggør traditionelt politiarbejde.

 6. Af Jørn O. Jensen

  -

  Naser Khader vil have salafisterne til “Shariastan”. Vel talt! Hvad med at åbne et social-og bistandskontor i dette “land”. Så ville salafisterne sikkert gerne rejse. Må jeg,i al beskedenhed ,foreslå vor udmærkede nye sundhedsminister Astrid Krag som leder af dette kontor. Hun vil med sin enorme livserfaring være en fantastisk gevinst for dette projekt. God fornøjelse Naser.

 7. Af Jørn O. Jensen

  -

  Jeg ser, at mit, i enhver henseende, urbane indlæg er under behandling. Må jeg henvise Berlingskes redaktion til Grundlovens paragraf 77. Er bange for at komme til at fornærme vore elskelige muslimer jfr. de famøse tegninger, eller hvad?

 8. Af Gert Vinther

  -

  ER Naser egentligt på dette site, eller skriver han bare oplægget?

  Hvis du er: Kan du ikke give en melding på, hvorfor du ikke vil indsætte mit indlæg? Berlingske har jo min mail, så du kan bare svare mig direkte. Jeg ahr før oplevet at blive sorteret fra på din blog – men ikke på andres. Har du en kommentar på det?

  Venlig hilsen¨
  Gert Vinther

 9. Af Søren Vendelboe

  -

  Mærkelig site her er der ingen debat for folk kan ikke komme af med indlæg.
  Så fatter ikke at Naser overhovede skriver.

 10. Af Rebecca S.

  -

  Jeg vil i lighed med andre kommentatorer øffe over den enormt lange tid, det tager at behandle et indlæg. Jeg aner intet om, hvorvidt det skyldes Khader selv eller en aflønnet moderator, eller hvorvidt der er tale om en slags systemfejl, men summa summarum: Det dutter ikke at lade os vente i timer, døgn, dagevis på at få vores kommentarer behandlet. Se så at få det her system til at virke rimeligt!!! Tusind tak og fremdeles trods alt: Venlig hilsen

 11. Af Frank Larsen

  -

  Hvis man skal forbyde f.eks. Salafister i at missionere, så SKAL man også forbyde Jehovas vidner, Scientoligy, Indre Mission m.fl. i at missionere.
  Ellers er det hykleri af værste skuffe!

  Og da Salafisternes budskab er en blanding af religion og politik, så vil et forbud også skulle gælde for andre partier som DF, S osv.

  Alle skal behandles ens uanset hvad!

  Også selv om de kæmper imod demokrati!

 12. Af Frank Leegaard

  -

  @ Søren Vendelboe, 21. oktober 2011 kl. 13:46

  Honoraret for blogstarten er nok hævet, so who cares?

 13. Af C Lillelund

  -

  Mit indlæg har været under behandling siden 19. oktober kl 01.12. Ønsker Khader/Berlingske egentlig en reel debat?

 14. Af Søren Vendelboe

  -

  Ja og så smølfet ned til det arabiske forår.
  Så smølfesiden holde nok ferielukket.

 15. Af georg christensen

  -

  Til “Rebecca”, hos Berlingeren, bliver alt, på bedste,vis, lidt primitiv vis, (noteret,sorteret,måske også “arkiveret”), og alt hvad du har skrevet, nok også destrueret, hvis det ikke passer i “Berlingeren´s”, orienterings “system”.

 16. Af georg christensen

  -

  Til “Nasser Khader”, har jeg en “bøn”, spring Berlingeren over, snup “politiken”, her er “ordet” ensbetydende med “friheden”, og ikke som hos “berlingeren”, censur redigeret.

 17. Af Rebecca S.

  -

  Til “georg christensen”. Tak for din hilsen. Aha, ja du har sikkert ganske ret. Jeg noterer mig i hvert fald, at mine indlæg fra 20/ og 21/10 FREMDELES er “under behandling”, og sådan går det nok også med dette her. LOL.
  Nå, men jeg må se at komme videre. :o)

 18. Af Frank Leegaard

  -

  Det er fint at b.dk har redigerede blogs.

  Problemet er bare når redaktøren er fraværende.

  Pinligt !

 19. Af s sørensen

  -

  khader: Skrid dog til khadistan!

  Dit røde had er værre end saladisterne…Dem ved vi hvor vi har, deres kvinder i kødgryderne og retten til som 50 årige at få en 13 årige brud! Men du er bare en økonomisk oppurtunist, der med dine nu manglende 750.000 kr. årligt plus hvor mange uafsindige mange tillæg er det? over millionen ihvertfald årligt! Savner du dem nu ude i frosten? Formentlig ikke som den økonimiske oppurtunist du er- dit eneste formål-er at du kun intresseret i at komme retur ved næste valg. Du er noget af det usselste DK har at tilbyde, for du står for konfrontationen mellem nydanskere og Danskere…Den måde men vinder deres piger og drenge over er hvad tilbud såsom uddannelse, føelse og real indflydelse som værdige mennesker af DK deraf kommer der realle forandringer inde for køn ja selv religion…Dine ideer er kun bygget på din egen økonomiske fordel og du er en person der kun skaber splid i DK. Må du aldrig for alle danskeres skyld komme ind igen..

 20. Af s sørensen

  -

  khader: Skrid dog til khadistan!

  Dit røde “dislike” er værre end “dem du nævner ved navn startene med s”…Dem ved vi hvor vi har, deres kvinder i kødgryderne og retten til som 50 årige at få en 13 årige brud! Men du er bare en økonomisk lykkerider, der med dine nu manglende 750.000 kr. årligt plus hvor mange uafsindige mange tillæg er det? over millionen ihvertfald årligt! Savner du dem nu ude i frosten? Formentlig ikke som den økonimiske lykkerider du er- dit eneste formål-er at du kun intresseret i at komme retur ved næste valg. Du er noget af det usselste DK har at tilbyde, for du står for konfrontationen mellem nydanskere og Danskere…Den måde men vinder deres piger og drenge over er hvad tilbud såsom uddannelse, føelse og real indflydelse som værdige mennesker af DK deraf kommer der realle forandringer inde for køn ja selv religion…Dine ideer er kun bygget på din egen økonomiske fordel og du er en person der kun skaber splid i DK. Må du aldrig for alle danskeres skyld komme ind igen..

 21. Af s sørensen

  -

  khader: “why dont you go back” til khadistan!

  Dit røde “hatred” er værre ind “de muslimer der starter med s”…Dem ved vi hvor vi har, deres kvinder i kødgryderne og retten til som 50 årige at få en 13 årige brud! Men du er bare en økonomisk “oppurtunist”, der med dine nu manglende 750.000 kr. årligt plus hvor mange uafsindige mange tillæg er det? over millionen ihvertfald årligt! Savner du dem nu ude i frosten? Formentlig ikke som den økonimiske “opputunist” du er- dit eneste formål-er at du kun intresseret i at komme retur ved næste valg! Du er noget af det usselste DK har at tilbyde, for du står for konfrontationen mellem nydanskere og Danskere…Den måde men vinder deres piger og drenge over er hvad tilbud såsom uddannelse, føelse og real indflydelse som værdige mennesker af DK deraf kommer der realle forandringer inde for køn ja selv religion…Dine ideer er kun bygget på din egen økonomiske fordel og du er en person der kun skaber splid i DK. Må du aldrig for alle danskeres skyld komme ind igen..

 22. Af s sørensen

  -

  khader: “why dont you go back” til khadistan!

  Dit røde “dislike” er værre ind “de muslimer der starter med “salif..”…Dem ved vi hvor vi har, deres kvinder i kødgryderne og retten til som 50 årige at få en 13 årige brud! Men du er bare en økonomisk “oppurtunist”, der med dine nu manglende 750.000 kr. årligt plus hvor mange uafsindige mange tillæg er det? over millionen ihvertfald årligt! Savner du dem nu ude i frosten? Formentlig ikke som den økonimiske “opputunist” du er- dit eneste formål-er at du kun intresseret i at komme retur ved næste valg! Du er noget af det værste DK har at tilbyde, for du står for konflikten mellem nydanskere og Danskere…Den måde men vinder deres piger og drenge over er hvad tilbud såsom uddannelse, føelse og real indflydelse som værdige mennesker af DK deraf kommer der realle forandringer inde for køn ja selv “religion”…Dine ideer er kun bygget på din egen økonomiske fordel og du er en person der kun skaber splid i DK. Må du aldrig for alle danskeres skyld komme ind igen

 23. Af s sørensen

  -

  Hr. ex 4 politisk parti dk medlem: “why dont you go back” til khadistan!

  Dit røde “dislike” er værre ind “those muslims” der starter med “salif..”…Dem ved vi hvor vi har, deres kvinder i kødgryderne og retten til som 50 årige at få en 13 årige brud! Men du er bare en økonomisk “oppurtunist”, der med dine nu manglende 750.000 kr. årligt plus hvor mange uafsindige mange tillæg er det? over millionen ihvertfald årligt! Savner du dem nu ude i frosten? Formentlig ikke som den økonimiske “opputunist” du er- dit eneste formål-er at du kun intresseret i at komme retur ved næste valg! Du er noget af det værste DK har at tilbyde, for du står for konflikten mellem nydanskere og Danskere…Den måde men vinder deres piger og drenge over er hvad tilbud såsom uddannelse, føelse og real indflydelse som værdige mennesker af DK deraf kommer der realle forandringer inde for køn ja selv “religion”…Dine ideer er kun bygget på din egen økonomiske fordel og du er en person der kun skaber splid i DK. Må du aldrig for alle danskeres skyld komme ind igen

 24. Af s sørensen

  -

  Hr. ex 4 politisk parti dk medlem: “why dont you go back a country starting with kha…!

  Dit røde “dislike” er værre ind “those muslims” der starter med “salif..”…Dem ved vi hvor vi har, deres kvinder i kødgryderne og retten til som 50 årige at få en 13 årige brud! Men du er bare en økonomisk “lykkerider”, der med dine nu manglende 750.000 kr. årligt plus hvor mange uafsindige mange tillæg er det? over millionen ihvertfald årligt! Savner du dem nu ude i frosten? Formentlig ikke som den økonimiske “lykkerider” du er- dit eneste formål-er at du kun intresseret i at komme retur ved næste valg! Du er noget af det værre DK har at tilbyde, for du står for konflikten mellem indvandrer og Danskere…Den måde men vinder deres piger og drenge over er hvad tilbud såsom uddannelse, føelse og real indflydelse som værdige mennesker af DK deraf kommer der realle forandringer inde for køn ja selv “various differnet faiths”…Dine ideer er kun bygget på din egen økonomiske fordel og du er en person der kun skaber splid i DK. Må du aldrig for alle danskeres skyld komme ind igen

 25. Af r vangkilde

  -

  “Muslimsk demokrati” Ja! hvofor ikke i det nye frie total stat Algier. Ingen har patent på demokratiet,
  så Nasers kongstanke med frihedrettigheder til alle
  uanset religion. Eller! – har Danmark for meget nationalisme.

 26. Af poul hansen

  -

  – Der er ikke noget at gøre ved det, løbet er desv. kørt. Mange års forfejlet Politik har ødelagt DK. Og nu har vi igen fået en rød regering, så kan de fortsætte hvor de slap..

 27. Af Søren Vendelboe

  -

  Forhåbentlig er vi færdig med at være politibetjent ude i verden.
  Vi har problemer nok herhjemme.

 28. Af Faheem Hussain

  -

  Du forudsætter at de ikke er danskere.
  Derudover er der nok den mere centrale diskussion. Må man ikke arbejde for at skabe en samfundsrevolution? Skal man resolut “skride”, blot fordi de arbejde for noget andet?
  Hvor meget må deres holdning afvige fra den almindelige samfundsholdning før de skal “skride”?

 29. Af Faheem Hussain

  -

  Jeg er ikke enig med det de gør eller det siger. Men vi lever nu i et frit land. Det indebærer jo at man må finde sig i “hån, spot og latterliggørelse”. Gælder ytringsfriheden virkeligt kun hvis man arbejder for at bibeholde samfundets status quo og følge de mest accepterede holdninger ude i samfundet?
  Selvføgelig ikke. Ytringsfriheden gælder også for anti-demokrater og revolutionister, hvad enten vi kan lide det de siger eller ej.

 30. Af lL. Poulsen

  -

  Islam vil overtage det land de kommer til,
  fat det nu.

 31. Af e,l Svendsen

  -

  Ekstremisme stikker hovedet frem for tiden i store dele af verden, eksempelvis i Tyskland –
  i Norge – i de tidligere østblok stater, hvorfor spørger jeg mig selv…
  Kendsgerningen kan jo eks. være den at de vestlige regeringer har lukket et så stort antal mennesker ind at de umuligt kan styre flokken – Det kan virke ret urimeligt her i landet eksempelvis at gå på arbejde fyldt op til randen af piller for at klare hverdagen som deltidsansat – og samtidig læse i det AVISEN DK hvorledes Asylanter modtages med kyshånd og får førtidspension uden videre og det har de fået siden de kom… Når dette i det små kommer op til overfladen så starter diskutionen i de små hjemsamt trangen til at organisere sig i DF vil melde sig…. Men jeg andre eksempler der er værre.. Jeg håber jeg har ytret mig passende korrekt…samt til eftertanke

Kommentarer er lukket.